Politika

FRANKOVIĆ ‘Zbog zagađenja mora tražit ćemo ostavku Valentina Dujmovića’

FRANKOVIĆ 'Zbog zagađenja mora tražit ćemo ostavku Valentina Dujmovića'

Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović ozbiljno narušava turističku sezonu u gradu Dubrovniku, a Gradsko vijeće će pokrenuti pitanje odgovornosti Uprave zbog djela nečinjenja. Tražit ćemo da Dujmović podnese ostavku – istaknuo je prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a Mato Franković na konferenciji za medije, koja je danas pod nazivom ‘Ekološka katastrofa u dubrovačkom akvatoriju’ održana na Dančama.

-U kolovozu 2015. dobili smo informaciju o puknuću kanalizacijskih cijevi pod Petkom, a da fekalije istječu izravno u more. Od tada do danas Vodovod nije napravio nijedan korak kako bi se problem sanirao, a ulazimo u novu turističku sezonu za koju smo smatrali da će biti rekordna. U nju ulazimo s nedogovornom upravom Vodovoda, kojoj ni godina dana nije bila dovoljna za reakciju – upozorio je Franković.

-U to vrijeme direktor Dujmović bavi se političkim prepucavanjem i vodi županijski HNS, a zaboravlja na svoj posao. Nije mu to tek jedna greška, već je riječ o jednoj od najozbiljnijih. Podsjetimo kako nijedna kuća u Rijeci dubrovačkoj nije spojena na završenu kanalizaciju, a u Gornjim selima jedva dvadeset kuća. Njegov rad vidljiv je i danas, kad je sezona ozbiljno ugrožena – mišljenja je Franković.

-Zavod za javno zdravstvo danas je izašlo s paušalnim priopćenjem, jer nam pored zdravih očiju kažu da je more izvrsne kakvoće i dobro za kupanje. A sami vidimo onečišćeno more puno fekalija. Ne znam zašto gospoda iz Vodovoda rade to što rade, a ne rade svoj posao – rekao je Franković, kojem su društvo na Dančama pravili gradski vijećnici HDZ-a Marko Potrebica i Blaž Pezo.

Inače, tijekom konferencije za medije u moru se brčkalo desetak kupača, dok ih se još toliko ugodno sunčalo na stijenama.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist