Politika

Franković: Slijedi reorganizacija gradske uprave, Dobroslavić: Nismo se borili demagogijom

Franković: Slijedi reorganizacija gradske uprave, Dobroslavić: Nismo se borili demagogijom

Novi gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako će u sljedeće četiri godine ”njegova Biblija biti Statut Grada Dubrovnika”, a poručio je kako slijedi provjera stanja u gradskim tvrtkama, kao i reorganizacija gradske uprave.

Franković se na konferenciji za novinare zahvalio svim biračima, a posebice onima koji su svoje povjerenje poklonili njemu na nedjeljnim izborima.
– Povjerenica me izvijestila kako će u četvrtak biti preuzimanje odgovornosti, nakon čega će se 12. lipnja formirati Gradsko vijeće. Nakon toga idemo u usvajanje proračuna, a očekujemo da će stupiti na snagu do 1. srpnja – rekao je Franković te dodao kako slijedi provjera stanja u gradskoj upravi i tvrtkama kako bi imali ”čisti početak”.
– Osim toga slijedi i reorganizacija gradske uprave, bit će brža i efikasnija, a okrenut ćemo se maksimalno EU fondovima. U ove četiri godine riješit ćemo pitanja vodoopskrbe, kanalizacijskog sustava i izgraditi 130 POS stanova kako smo i najavili. Među prvim projektima bit će gradnja Doma umirovljenika u Gružu, kao i projekt novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik – istaknuo je on.

 

Dobroslavić: Birači su nas prepoznali

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić zahvalio se u ponedjeljak u Dubrovniku svim biračima te poručio kako vjeruje da je osvojio njihovo povjerenje zbog načina na koji je dosada vodio županiju.
– Očekivali smo ovaj rezultat, a vjerujem da smo glasove dobili zbog načina na koji je dosada vođena županija. Nije bilo demagogije i populizma. Sugrađanima smo govorili samo istinu, a pokazali smo da se politika može voditi na ozbiljan i odgovoran način – rekao je Dobroslavić.
Predsjednik Županijskog odbora stranke Branko Bačić rekao je kako je sjajan rezultat župana Dobroslavića, ali i broj osvojenih gradova i općina rezultat odličnog rada u posljednjih deset godina.
– Župan Dobroslavić je u svim važnim pitanjima bio naš glas. Pobjeda HDZ-a u Dubrovniku, ali i Metkoviću je veličanstvena. Zahvaljujući Mostu Metković je ostao duboko podijeljen grad – rekao je Bačić te dodao kako je HDZ od pet gradova osvojio vlast u njih četiri, te od 17 općina u njih ukupno dvanaest.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist