Grad

Franković na Turističkom vijeću HTZ-a ‘opleo’ po Croatia Airlinesu

Franković na Turističkom vijeću HTZ-a 'opleo' po Croatia Airlinesu

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković na prvoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj danas u Zagrebu obrušio se na nacionalnu avio-kompaniju Croatia Airlines.

-Franković je upoznao ministra turizma Antuna Klimana sa maćehinskim odnosom nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines prema gradu Dubrovniku i njegovim građanima, a posebno tijekom zimskog perioda u kojem Dubrovnik nije povezan sa niti jednom europskom destinacijom. Franković je od ministra Klimana zatražio maksimalan angažman kako bi avioprijevoznik Croatia Airlines uvela redovnu zimsku liniju Dubrovnik – Frankfurt, a koja je preduvjet za razvoj zimskog turizma ne samo u gradu Dubrovniku već i u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji – ističe se u priopćenju.

-Franković je naglasio kako Croatia Airlines u svojstvu nacionalnog avioprijevoznika mora pronaći interes, ali i sluha za razvoj turizma i jačanje brenda Dubrovnika, kao najpoznatije hrvatske turističke destinacije. A, evidentno je da bez odgovarajuće zračne povezanosti kao jednoga od glavnih faktora turističke ponude do daljnjeg razvoja ne može doći – kaže se u priopćenju.

-Ministar Kliman je kazao kako je ovakvo ponašanje i nerazumijevanje Croatia Airlines prema gradu Dubrovniku i Dubrovačko – neretvanskoj županiji nedopustivo te da će već sljedeći tjedan razgovarati sa Upravom Croatia Airlines kako bi se ovaj problem riješio. Navedenu inicijativu podržao je i direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratimir Ivičić te je istaknuo kako je i sam više puta razgovarao sa Upravom Croatia Airlines po pitanju Dubrovnika, međutim, bezuspješno – ističe se u priopćenju Službe Gradskog vijeća.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović