Aktualno

FOTO/VIDEO Mladi i branitelji u molitvi na putu za Srđ

FOTO/VIDEO Mladi i branitelji u molitvi na putu za Srđ

Marijanski zavjet za domovinu, hodočašće koje su prije godinu dana pokrenuli mladi i branitelji, danas završava na Srđu.

Riječ je, naime, o hodočašću koje se u ljetnim mjesecima organizira već drugu godinu, a u 75 dana hoda na skoro 1700 kilometara povezuje Marijina svetišta od istoka (Osijek) do juga Hrvatske (Srđ), s tim da jedna dionica prolazi i kroz Hercegovinu. Na krajnjem jugu Hrvatske hodočasnici su u molitivi prošli dionice Neum-Slano, Slano-Orašac, Orašac-Rožat, a rano jutros uputili su se na završnu etapu od Rožata do brda Srđ.
Kako navode organizatori, zavjetno hodočašće pokrenuto je 2015., a cilj je da svake godine postane sve brojnije – sa sve više sudionika – hodočasnika, onih koji podupiru ideju molitvom ili doprinosom na bilo koji drugi način.
Smisao ovoga hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske.
-Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu. Obranili smo Hrvatsku, oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom – ističu organizatori.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist