Aktualno

FOTO/VIDEO Danci pobijedili, ali pročitajte koja je bila fantastična ideja Dubrovčana!

FOTO/VIDEO Danci pobijedili, ali pročitajte koja je bila fantastična ideja Dubrovčana!

Gimnazija Dubrovnik ove je godine imala čast ugostiti međunarodno natjecanje European Business Game, natjecanje mladih iz više europskih zemalja.
Na natjecanju su sudjelovali mladi iz desetak europskih zemalja, a osnovna ideja natjecanja da mladi u grupama osmišljavaju jedan proizvod koji dotad nije postojao na tržištu. Za njega se rade i financijske i marketinške studije, te se oni predstavljaju na tržištu unutar tog natjecanja.
Ove godine je bilo 60 sudionika i to iz devet zemalja Hrvatske (koju je predstavljala Gimnazija Dubrovnik), Češke, Slovačke, Farskih otoka, Francuske, Italije, Engleske, Danske i Francuske Gvineje.
Ove godine pobijedila je Danska čiji su predstavnici predstavili žlicu koja mjeri temperaturu i težnu hrane. Hrvatski tim predstavio je ideju gumene narukvice koja mjeri temperaturu tijela, što je pogotovo praktično kod starijih ljudi i beba.
Inače, Gimnazija Dubrovnik jedina je dubrovačka škola koja je uključenau European Business Game projekt, koji se provodi već duži niz godina. Igra simulira projekt poduzetništva na europskom tržištu i natjecanje razmjene mišljenja i traženje savjeta. Ciljevi aktivnosti su: simuliranje tvrtke – prodaja, marketing i financije. Također potiče razvijanje ideja, istraživanje tržišta i suradnja. Cijelokupni projekt se provodi na engleskom jeziku: poslovni ugovori, financijski projekt, analiza poslovanja i planovi za budućnost. Projekt vode profesorice: Nikica Anić i Silvana Soljačić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist