Županija

FOTOGALERIJA Županov domjenak u prekrasnoj vinariji Rizman

FOTOGALERIJA Županov domjenak u prekrasnoj vinariji Rizman

 

 

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić ovogodišnje tradicionalno druženje s novinarima i domjenak povodom Dana državnosti upriličio je u vinariji Rizman iznad Komarne.
Udaljena, ali izrazito atraktivna lokacija vinarije s pogledom na Pelješki zaljev i budući Pelješki most bila je pravo otkriće dubrovačkim novinarima. Vinarija je u vlasništvu obitelji Štimac. S proizvodnjom vina na novom lokalitetu Komarna krenuli su 2012. godine, a danas se mogu pohvaliti jednom od najmodernijih vinarija u Hrvatskoj.
Čitavu vinariju s laboratorijem smještenu 6 i pol metara ispod zemlje opremili su sredstvima iz Iparda, europskog fonda.
– Vinogradi se protežu na 22 hektara. Prinos od bijelog grožđa nam je 700 grama, dok je od crnog oko 500 grama – ispričao je naš domaćin Damir Štimac, brat poznatog nogometnog reprezentativca i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Igora Štimca. Damir je s ocem i još jednim bratom podigao vinariju Rizman. Sa svojim bijelim Pošipom, crnim Plavcem malim i rozeom od Plavca malog trenutno proizvode oko 60 tisuća boca vina dok im je u budućnosti plan doseći brojku od 90 tisuća boca.
Obitelj Štimac profilira svoju vinariju kao premium, a zanimljivost koju je istakao Damir Štimac je da je vinogorje Komarna, među rijetkima u Hrvatskoj, ekološki certificirano.

Župan Nikola Dobroslavić se na kraju druženja zahvalio na korektnom praćenju rada Županije, te istakao kako se nada da se u istom sastavu vidimo i dogodine. Kako je sve to skupa izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist