DuList IN

FOTOGALERIJA Uđite u čarobni svijet art hotela Prijeko Palace!

Prijeko Palace hotel i restoran

Ulica Prijeko odnedavno je bogatija za još jedno čarobno mjesto, hotel i restoran naziva Prijeko Palace, poseban dragulj renesansne arhitekture u Dubrovniku. 

Bogata povijest ovog mjesta vodi nas kroz nekoliko ključnih točaka: prvenstveno, radi se o palači Isusović Braichi koju brojni povjesničari i sami Dubrovčani smatraju jednim od najljepših primjera renesansne arhitekture Grada.

Druga informacija je sama priča vezana uz nastanak hotela. Hotel je naime otvorio stari nizozemski par koji dugi niz godina ljetuje u Dubrovniku i koji je ostao oduševljen našim prekrasnim gradom, Florien i Wouter van Wijk.

Nakon što su punih pet godina čekali na sve dozvole, par je uz vrsne restauratore obnovio spomenutu palaču i vratio je u njezino izvorno stanje iz 15. stoljeća. Nakon restauracije palače uslijedilo je uređenje soba i apartmana koji su sve samo ne tipični. Svaka soba ima naime svoju priču i krase je radovi svjetskih i naših umjetnika koje možete kupiti na licu mjesta.

Tako je nekadašnja palača Isusović Braichi na Prijekome postala impozantni art hotel čije zidove krase radovi poznatih umjetnika od kojih su samo neki Max Gasparini, Edland Man, Alex and Felix, Bea van Dorpe, Alexander Vogels, Velimir Trnski, George Heidweiller, Birgit Lorenz, Lena Kramarić, Casper Faassen i brojni drugi.

 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist