Županija

FOTOGALERIJA SLUŽBENO JE: Orlando postaje Sheraton

FOTOGALERIJA SLUŽBENO JE: Orlando postaje Sheraton

Predsjednik Uprave HUP-a Zagreb Kristian Šustar i potpredsjednik Strawood Hotels&Resorts za regiju EMEA Robert Koren potpisali su danas u Župi dubrovačkoj ugovor kojim je tamošnji hotel Orlando u izgradnji postao dio tog svjetski poznatog brenda. Od svog otvorenja, koje je najavljeno uoči sljedeće turističke sezone, on će stoga nositi ime Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel.

”Ovo je poseban dan za HUP Zagreb jer ćemo potpisivanjem ovog ugovora dati jednu novu dimenziju ovom turističkom proizvodu u koji ulažemo”, rekao je uvodno Kristian Šustar.
”Na području Župe dubrovačke ćemo, u sklopu ovog hotela, ali i naših kapaciteta u Mlinima imati oko 750 soba i apartmana, odnosno oko 1500 ležajeva. Htjeli smo imati još i više, ali bilo je dosta problema, kako urbanističkih, tako i imovinsko-pravnih”, rekao je predsjednik Nadzornog odbora HUP-a Anđelko Leko koji je istaknuo i kako je na tom predjelu bila planira i marina, kao i šetnice, no to nije bilo moguće s obzirom na prostorne planove.
”Kako bi izvukli najviše što možemo dogovorili smo se s našim starim partnerom Starwoodom, s kojim surađujemo u Zagrebu već 25 godina kroz hotele Westin i Sheraton, da upravo oni uđu i razviju ovaj brend. To će doprinijeti kako razvoju Dubrovnika i Župe Dubrovačke, tako i cijelom hrvatskom turizmu”, rekao je Leko.
Robert Koren je istaknuo pak kako je ovo važan događaj za Starwood jer sa svojim najjačim brendom ulaze na jednu od ključnih lokacija hrvatskog turizma.
”Bit će ovo 430. Sheraton u svijetu i uzbuđeni smo što ćemo u 2015. godini moć ponuditi svojim gostima nešto novo, naročito ovdje”, rekao je Koren.
”Za nas je u Župi posebno bitno što dobivamo prvi Sheraton. Ovaj hotel će sigurno osigurati i popunjenost ljeti, ali i tijekom cijele godine. Čestitam i HUP-u i Starwoodu, ali i izvođačima”, rekao je načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli.
”Znam da je bilo problema u prvoj fazi projekta, pomagali smo ih riješiti koliko smo mogli. Drago mi je da je Sheraton došao u naš županiji. Ovo je veliki doprinos ponudi naše županije, a uvjeren sam i puno šire”, rekao je pak župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.
Potpisivanju ugovora nazočio je i ministar turizma Darko Lorencin koji je naglasio kako Vlada izrazito cijeni to što je HUP Zagreb već uložio desetke milijuna eura u ovaj projekt, te pozdravio njihovu namjeru da nastavi s ulaganjima do čak 80 milijuna eura vrijednosti investicije u kapacitete na području Župe dubrovačke. Posebno mu je drago što se ovaj projekt upotpunio potpisivanjem jednog ovakvog ugovora sa Starwoodom, koji ima jedan od najprepoznatljivijih brendova u cijelom svijetu.
”To se naizgled može činiti kao natpis na jednoj zgradi, ali to je itekako bitno jer je prepoznatljivost od onih najbitnijih, a to su turisti koje Starwood grupa ima sa svim svojim brendovima, ono što ovo čini jednom od jako velikih stvari za hrvatski turizam. Čast svima, ali kako bi postali što je moguće više svjetska turistička destinacija, brendova nikad dosta. Oni su jamstvo kvalitete i izdižu destinaciju”, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist