Kultura

FOTOGALERIJA Premijera Držićevog ‘Skupa’ na ‘nekoliko kvadrata daski’ KMD-a

FOTOGALERIJA Premijera Držićevog 'Skupa' na 'nekoliko kvadrata daski' KMD-a

Ansambl dubrovačkoga Kazališta Marina Držića u petak je premijerno izveo Držićevu predstavu “Skup”, a njezin redatelj Ivica Kunčević rekao je kako je ova verzija te predstave znatno drukčija od one koju je postavio prije devet godina jer ovaj put nije riječ o ambijentalnoj predstavi.

– Ja volim i cijenim ambijentalnost, a u iako u nju ulazi i Držić, moje je uvjerenje uvijek bilo kako je on zapravo glumac i vođa glumačke družine u nekoliko metara kvadratnih kazališne daske –  rekao je Kunčević.
Osvrnuvši se na činjenicu da predstava ostala, ‘nedovršena’, Kunčević je rekao kako u manjku treba stvoriti višak.
– Budući da je on genijalan pisac, on napiše puno više do tog samog kraja, puno bogatija lica, kompliciranije osobe i situacije. U svom radu, a režirao sam ga četiri puta, uvijek sam koristio situaciju da nema kraja. On je naravno nadopisan, međutim uvijek mi se činilo strašno zgodno iskoristiti tu situaciju bez kraja i da izmislimo kazališni kraj. Rukometno rečeno, da u manjku napravimo višak – rekao je Kunčević.
U glavnoj se ulozi kao ”Skup” pojavljuje Branimir Vidić Flika. Uz njega u predstavi glume Zijad Gračić (Zlati kum), Edi Jertec (Munuo), Izmira Brautović (Variva), Nika Burđelez (Gruba), Hrvoje Sebastijan (Kamilo), Boris Matić (Pasimaha), Mirej Stanić (Dobre), Bojan Beribaka (Drijemalo i Satir), dok su placari Toni Kukuljica, Petar Puljić, Ivan Perić i Franjo Gadžić.
Za scenografiju je zadužen Ivica Prlender, za kostimografiju Danica Dedijer, skladateljica je Paola Dražić Zekić, dizajner svjetla je Zoran Mihanović a koreografkinja je Zrinka Japunčić.
Nakon večerašnje premijere, reprizne izvedbe su 21. i 22. siječnja.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist