DuList IN

FOTOGALERIJA Na humanitarnoj ‘Dubrovačkoj trpezi’ prikupljeno rekordnih 64 500 kuna!

FOTOGALERIJA Na humanitarnoj 'Dubrovačkoj trpezi' prikupljeno rekordnih 64 500 kuna!

Tradicionalna, osma zaredom ‘Dubrovačka trpeza’ održana je u nedjelju ujutro na Stradunu u sklopu 4. Good Food Festivala, a okupila je 42 izlagača iz dubrovačkih ugostiteljskih objekata, hotela, slastičarni, pekara, vinarija i pivovare.

Na stolu dugom 142 metra pjat delicija prodavao se za 35 kuna, čaša vina za 15 kuna, a cjelokupan prihod u ukupnom iznosu od 64500 kuna namijenjen je udruzi Poseban prijatelj – ‘Sigurno do odredišta’ te Klubu korisnika pasa vodiča Udruge za školovanja pasa vodiča i mobilitet Dubrovnik. Da je ponuđeno iće i piće zaista vrhunsko govorili su i komentari gostiju grada, a najčešća riječ bila je ‘Delicious!’

-‘Dubrovačka trpeza’ predstavlja sve najbolje što dubrovački hoteli i ugostitelji znaju i umiju. Ovo je sjajan kraj izrazito uspješne sezone u kojoj je zasad zabilježeno povećanje za 15 posto. Jako sam zadovoljan te očekujem još bolje brojke jer sezona još uvijek nije gotova – izjavio je gradonačelnik Mato Franković otvarajući ovu manifestaciju humanitarnog karaktera.

Franković se tom prilikom osvrnuo i na turističku budućnost grada pod Srđem.
-Po pitanju posjeta kruzera 2018. godina već je bila ugovorena i na nju nismo mogli značajno utjecati, ali će 2019. biti ključna, jer očekujem da ćemo vidjeti rezultate provedenih mjera. Sa svjetskim udruženjem agencija za kružna brodska putovanja oformili smo posebnu radnu skupinu. Vjerujem da će 2019. godina biti godina mjere – rekao je Franković, koji se osvrnuo i na mjere koje je gradska vlast poduzela s ciljem uređenja odnosa s ugostiteljima.

-Započeli smo u uvoditi red, a ugostitelji su shvatili da smo ozbiljni te da ćemo u tome ustrajati. Iduću godinu bit ćemo još rigorozniji, a svatko tko ne bude poštivao bit će odmah kažnjen. Očekujem od svih da se drže potpisanih ugovora s Gradom Dubrovnikom. Ni više ni manje od toga – rekao je Franković.

‘Dubrovačkom trpezom’ smo još donedavno simbolički označavali kraj turističke sezone, ali u međuvremenu se ona produžila do sredine studenoga. ‘Dubrovačka trpeza’ i Good Food Festival svakako zaokružuju ovu sezonsku priču. Sad krećemo u drukčije programske vode, kao što je Dubrovački zimski festival – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić.

U prigodnom programu ove vrijedne manifestacije nastupili su klapa Ragusavecchia te KUD Sveti Juraj Osojnik.

Organizatori ‘Dubrovačke trpeze’ su Turistička zajednica grada Dubrovnika,Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist