Politika

FOTOGALERIJA Euforija u gradskom HDZ-u: ‘Pala’ je i torta

FOTOGALERIJA Euforija u gradskom HDZ-u: 'Pala' je i torta

Nakon što je DIP objavio prve privremene rezultate u stožeru HDZ-a nastala je euforija. 

U 10. Izbornoj jedinici Domoljubna koalicija osvojila je zasada 7 mandata, Hrvatska raste 4 mandata dok je MOST osvojio 3 mandata.
Komentar ovakvih rezultata dao je i predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković.
-Radi se o prvim neslužbenim rezultatima i oni su potpuno različiti od anketa koje nas umaraju jer zbunjuju ljude. Vjerujem da će konačni rezultat biti za 2-3 mandata veći u korist Domoljubne koalicije. Hrvatski narod je iskazao volju za promjenom, vjerujemo da će u vrlo kratkom vremenu budući mandatar, a sada se već zna kako će to biti Tomislav Karamarko sastaviti hrvatsku Vladu i da ćemo krenuti raditi za jaku i bolju Hrvatsku – rekao je Franković.
Komentar je dao i šef županijskog HDZ-a Branko Bačić.
-Što se tiče županije imamo 90 posto obrađenih rezultata i ovo će biti najbolji rezultat HDZ-a u modernoj Hrvatskoj, ovo je najbolji rezultat od 2000. godine. Ovo smo i planirali i u našoj županiji i u izbornoj jedinici. Na razini Hrvatske ćemo još rasti, mi smo predvidjeli da će biti 67-68 mandata i očekujemo da se to i ostvari – rekao je Bačić.

NOVO:

00:40 Iz DIP-a nakon 50 posto obrađenih biračkih mjesta Domoljubna koalicija osvaja 61 mandat, SDP-ova koalicija 53, MOST 19, IDS 4, ŽIVI ZID 1, HDSSB 2, Milan Bandić 2 te Uspješna Hrvatska 1 mandat.

U Dubrovačkom HDZ-u su u znak slavlja narezali i prigodnu tortu, a šef žuapnijskog HDZ-a Branko Bačić zahvalio se svima na doprinosu u kampanji.

22:45 Prema posljednjim podacima HDZ-ova koalicija  osvojila je 60 mandata (57+3 iz dijaspore),  SDP-ova koalicija   55,  MOST ima 19, IDS 4, ŽIVI ZID  1, HDSSB 2 a stranka Milana Bandića osvojila je 2 mandata.

22:30 Prema podacima HDZ-a, u Dubrovniku Domoljubna koalicija osvojila je 7430 glasova odnosno 36 posto glasova, Hrvatska raste osvojila je 7687 glasova odnosno 38 posto, dok je MOST osvojio 3373 glasova, odnosno 16 posto.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist