Kultura

FOTO/ANATOMIJA MAČKE U LAZARETIMA Pogled na tijelo i osobnost iz mačje perspektive

Anatomija Macke 8

Predstava ‘Anatomija mačke’ održana je ove subote navečer u sklopu programa Scena karantene.

Nakon projekata Jukebox i Rekonstrukcija Anatomija mačke nastavak je ciklusa višegodišnje suradnje Petre Hrašćanec i Ksenije Zec. Predstava Anatomija mačke kroz mačju perspektivu otvara pogled na drugačije tijelo i drugačiju osobnost izvođačice, gradeći jezik koji se odmiče od klasičnog stereotipa žena-mačka.

Posebnost ovog projekta je kreiranje i primjena specifične tehnike koja nastaje sintezom suvremene plesne tehnike i studije anatomije životinja. Naglasak je stavljen na mogućnosti anatomske promjene arhitekture tijela. Bavljenje drukčijim tijelom kroz anatomiju mačke zahtijeva duboku kinestetičku osviještenost unutarnjih smjerova kretanja i tjelesnih konekcija kao i područje off- balansa i suspenzije čime se mijenja percepcija prostora i ostvaruje porast vrijednosti dinamike kretanja.

Tražeći drukčije putove izvedbenosti i istražujući misaonu, emocionalnu i semantičku razinu tjelesne prisutnosti na sceni nastojimo uspostaviti načelo nesigurnosti izvedbe. Strukturiranje drukčijeg tijela izmiče apsolutnu kontrolu interpretacije i svaka izvedba ostvaruje mogućnost novog gledanja.
U autorskom projetku Zec-Hrušćanec sudjelovali su i Leonida Konavč (šaptačica mačkama), glazbu kao i oblikovanje zvuka potpisuju Nenad Sinkauz i Alen Sinkauz, kostim i scenografiju Zdravka Ivandija Kirigin, oblikovanje svjetla Marino Frankola, glas iz podzemlja bio je Ivica Zec. Fotografiju i video potpisuje Sara Bernarda Moritz, grafičko oblikovanje Zrinka Horvat, asistentica kostimografkinje je Ana Fucijaš, a umjetničke voditeljice. Ksenija Zec i Petra Hrašćanec
Producent za 21:21 je Danijel Popović.

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Pridvorju

Dulist

TIFLOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU Dubrovačka slikarica Anabel Zanze otvara izložbu NE-PRE-PRE-KE

Dulist

REPRIZA ‘Candide ili Optimizam’ ponovno na Velikoj sceni

Dulist