Grad

FOTO Zbor građana o parkingu i povlaštenim kartama

FOTO Zbor građana o parkingu i povlaštenim kartama

Kino Sloboda večeras je bilo mjesto susreta građana koji žive unutar gradskih zidina, koji su odlučili pokrenuti inicijativu vezanu za parking i povlaštene karte, te kariće i dostavu.

Stoga je od 20 sati krenula rasprava, zamišljena kao sastanak za dogovor o skorašnjem Zboru građana, a očekivano, najviše pitanja iz publike izazvala su upravo pitanja parkinga i povlaštenih karata za građane stare gradske jezgre, te je većina pitanja iz publike bila oko ovih tema.

Na sastanku su bili i predstavnici Sanitata te predlagatelji odluke na Gradskom vijeću, ‘Srđ je Grad’, odnosno Srđevaca i Laburista, čiji su vijećnici bili i u publici. Razgovor je među predstavnicima vodio i predsjednik Kotara Grad Srđan Kera.

Tako se moglo čuti što pedesetak okupljenih građana misli o točkama, a najviše polemike izazvala je količina parkirnih mjesta u odnosu na broj građana koji su prijavljeni u gradskoj jezgri te onih koji zaista žive u gradskoj jezgri, u suodnosu na turizam, apartmane…

Inače, novi režim, uz rješenje i preijdlog kriterija prema kojima bi stanovnici gradske jezgre trebali dobiti karte za parking ispod žičare trebao bi krenuti od 1. kolovoza. Radi se o osamdesetak mjesta ali i o puno većem broju vozila, stoga je jedno od pitanja bilo i kako će izlgedati kriteriji za tzv. povlašteni parking, a građani su nudili rješenja poput veće naplate na primjer, strancima koji se žele parkirati tu do toga da se rigorozno provjerava tko je stanovnik grada samo ‘na papiru’.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović