DuList IN

FOTO/ VK JUG CO ‘Večera s prvacima’ u Presidentu

FOTO/ VK JUG CO 'Večera s prvacima' u Presidentu

VK Jug Croatia osiguranje najuspješniju sezonu u povijesti obilježio je prigodnom večerom u Valamar Dubrovnik President hotelu nazvanu ‘Večera s prvacima’.

Uz podršku jednog od većih Jugovih partnera – Valamar, organizirano je prigodno druženje generacija koje su vezane uz najveće uspjehe kluba. Zbog reprezentativnih obveza za predstojeće Olimpijske igre u Riu te početka Europskog prvenstva u nogometu održano je ranije nego što je bilo planirano. Prvotno je zamišljeno druženje na taraci bazena, ali je radi lošeg vremena večera prebačena u kongresnu dvoranu.

Tako je momčad koja je osvojila Kup i Prvenstvo Hrvatske, Regionalnu ligu te naslov prvaka Europe svoje uspjehe proslavila s 200-injak uzvanika među kojima su bili bivši igrači koji su s Jugom osvajali europske naslove, kapetani mlađih kategorija koji predstavljaju klupsku budućnost, te navijači i prijatelji kluba.

Bila je to večer prepuna emocija u kojoj su se igrači i ključne osobe u osvajanju europskih naslova 1980, 2001 , 2006 i ove 2016 godine prisjećali događanja vezanih uz sama osvajanja, ali i ono što je tome prethodilo. Moderatori su bili predsjednik Lukša Jakobušić koji se je osvrnuo na posljednje 3 godine u dugoj povijesti kluba te dopresjednik Željan Konsuo koji je u svom nadahnutom, zanimljivom i nadasve duhovitom stilu dao presjek kluba od ’23 sa posebnim naglaskom na najtrofejnije godine kada su se osvajali naslovi prvaka Europe u Gradu.

Minutom šutnje, nazočni su odali počast svima onima koji su doprinijeli da Jug postane ono što jest danas, a više nisu među nama. Posebno smo se prisjetili onih koji su zaslužni za europske uspjehe Kluba, Dubo Staničić, Niko Matušić, Ivo Ivaniš, kao i počasni predsjednik kap. Ante Jerković.

Na velikim ekranima tijekom večeri prikazivale su se slike seniora, od okupljanja sredinom kolovoza, do spektakularnog dočeka u Zračnoj luci Dubrovnik. Prisutni su mogli vidjeti i do sada neobjavljene slike koje prikazuju glavne aktere ovog uspjeha u nešto opuštenijoj atmosferi.

Svi prisutni su na poklon kao trajnu uspomenu na ovu iznimnu sezonu dobili staklenu kocku sa ugraviranim grbom kluba sa 4 zvjezdice koje simboliziraju 4 trofeja osvojena ove godine, ali i 4 europska naslova, sa natpisom ‘Margitsziget, 4. 6. 2016. Budapest’, kao podsjetnikom na večer kada se Jug izdigao na jednu višu razinu.

Tekst i foto: VK Jug CO

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist