Grad

FOTO / VIDEO Udruga ‘Sigurnost u prometu’: Kako skinuti kacigu s unesrećenog?

Na Sveučilištu u Dubrovniku održana je projekt radionica ‘Mopedi i motocikli’ u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu.

Radionica se sastojala od dva dijela – teoretskog i onog praktičnog, no zbog loših vremenskih uvjeta poligon vožnje ispred Sveučilišta nije se mogao održati. U teoretskom dijelu prezentirano je stanje prometnih nesreća na području Republike Hrvatske u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. Praktični se pak dio održao u obliku medicinske prezentacije ‘na licu mjesta’ u kojoj su medicinski stručnjaci pokazali kako pružiti prvu pomoć osoba koja je stradala s motorom i motociklom te kako pravilno skinuti kacigu unesrećenima.

Istaknuli su kako je na području Dubrovačko-neretvanske došlo do smanjenja broja nesreća, a kao brojčani podatak izdvojili su 38 nesreća na našem području u kojima su sudjelovali mopedisti motociklisti.

Glavni razlog održavanja projekt radionice je činjenica što u dolaskom toplijih vremena, dolazi i do povećanja vozača mopeda i motocikla na prometnicama. Obzirom kako je to jedna od rizičnijih skupina sudionika u prometu, Udruga Sigurnost u prometu kao i svake godine organizira radionicu ‘Mopedi i motocikli’.

Svaki polaznik dobio je na kraju radionice pisano uvjerenje o testiranju, priručnik kao i poklon Udruge.

Cijeli projekt je financiran sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za 2017. godinu.

Pročitajte još

SRETNO, ANA! Glasnogovornica Grada Dubrovnika odlazi u privatne vode

Dulist

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

KRAJ SEPTIČKIM JAMAMA Orašac uskoro dobiva sustav vodoopskrbe i odvodnje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija