Aktualno

FOTO / VIDEO Djeca pjevala Vlahušiću u Pilama

FOTO / VIDEO Djeca pjevala Vlahušiću u Pilama

Bogišića park, Gorica i Ploče, a uskoro i Solitudo i Mokošica – mislim da smo u ove četiri godine skoro svaki kvart napravili sa kvalitetnim spravama, a mijenjat ćemo ono što nije dobro – istaknuo je danas gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s medijima u parku u Pilama.

Gradonačelnik je podsjetio i na prošlogodišnje radove u Gradu, za Svetom Marijom, te novouređenu Batalu. Na susretu s gradonačelnikom, vrtićka djeca otpjevala su nekoliko pjesmica naučenih za ovu priliku te time unijeli veselje u park.

– Grad čini sve kako bi djeca imala zabavu kako bi se mogli lijepo prošetati, sigurno zabaviti i slično. Hvala lijepa djeci, roditeljima, tetama i djeci i neka rastu sigurno i veselo u ovome gradu! – zaključio je gradonačelnik.

Također je nadodao kako su dječja igrališta pod stalnim video nadzorom, te ne postoji mjesto gdje se ne može naći krivac.

– Kamere se pregledavaju i daju policiji, već smo zabilježili nekoliko huligana koji su napravili manju štetu. Prva veća šteta, huligan dolazi u policiju, protiv njega se diže krivična prijava i cijeli jedan zakonski postupak. Sigurnost i djece i svih ostalih je na prvom mjestu, a suradnja s Policijskom upravom Dubrovačko neretvanske županije je odlična. Čim se dogodi prvi veći eksces, znat će se i ime i prezime počinitelja i ono će biti dostupno javnosti, te će slijediti vrlo ozbiljne kazne predviđene zakonom – istaknuo je gradonačelnik.

Preselivši se ispred javnog gradskog zahoda, Vlahušić je kratko poručio da će javni zahod biti otvoren kad bude gotov, te je riječ prepustio Peru Kacigi, direktoru Čistoće.

– Ovo je prvi od četiri zahoda koji se rade, te je u završnoj fazi. Najvjerojatnije će biti gotov u subotu. Na radost građana, naplata neće odmah krenuti, već kada se sustav za naplatu ugradi. Ona bi mogla biti završena možda kroz mjesec dana. Zahod je  podijeljen na muški, ženski i dio za invalide, što je poseban uspjeh. Peskarija ide iza sv. Vlaha, da ne bi zatvarali zahod prije feste, a radovi na tom javnom zahodu i tako i tako će biti kraći, nema velikog posla. Iza sv. Vlaha također idu i radovi na Pločama i u Gružu, sve će biti gotovo najkasnije do 1. svibnja. – istaknuo je Kaciga.

http://youtu.be/NnpqIdv-7-M

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist