Kultura

FOTO Uz prepun Dvor, otvoren ovogodišnji ‘Tino Pattiera’ festival

FOTO Uz prepun Dvor, otvoren ovogodišnji 'Tino Pattiera' festival

Otvaranje festivala ‘Tino Pattiera’, održano u petak navečer u Dvoru, i ove godine privuklo je mnoštvo ljubitelja ovog prekrasnog međunarodnog glazbenog događaja.

Prva večer bila je poveznica između književnosti i opere, uz naziv ‘All the world’s a stage’. Beaumarchaisov Figaro bio je podloga Mozartu i Rossiniju, Carmen i Turandot bili su najprodavaniji romani prije nego što su nastale opere, a Offenbach je napravio pjesnika Hoffmanna herojem svoje opere, stoga je ovaj koncert nezaboravno iskustvo za ljubitelje glazbe, kazališta i književnosti.

Ravnao je dirigent Noam Zur, a a nastupilo pak četvero priznatih solista: Liana Aleksanyan, sopran; Marisa Martins, mezzosopran; Hugh Smith, tenor; Ionut Pascu, bariton.

‘Tino Pattiera’ trajat će do 5. srpnja, a vi ne propustite pratiti program u info kalendaru DuLista!

Međunarodni festival ‘Tino Pattiera’ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu. Podsjetimo se, Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.

Glazbeni direktor festivala je izraelski dirigent Noam Zur koji živi i radi u Njemačkoj, a dirigira koncertima po cijeloj Europi i svijetu u najprestižnijim dvoranama.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist