Aktualno

FOTO U Dubrovniku noćas palo 10 PUTA više kiše nego u ostatku Hrvatske

FOTO U Dubrovniku noćas palo 10 PUTA više kiše nego u ostatku Hrvatske

Prema podacima državnog hidrometeorološkog zavoda u Dubrovniku je zaključno s osam sati ujutro palo nevjerojatnih 91 litra kiše po metru četvornom.

To je gotovo 10 puta više nego bilo koje drugo mjesto u Hrvatkoj, a sljedeća najbliža je Komiža s 29 litara, te Imotski s 15 litara kiše po metru četvornom.

Žestoki pljusak ‘kalmao’ je oko 6 i 30, no kiša i dalje ne prestaje padati. Također, tijekom noći na našem području bilo je jako puno udara gromova, a koliko su blizu obale udarali vidi se na fotografijama koje su Storm Chasersi objavili tijekom noći.

Zbog poplava u stanovima, kućama i poslovnim prostorima jutros su morali u nekoliko navrata intervenirati i vatrogasci i to u Vrbici, ulici kralja Tomislava te na Batali.

Prema izvješću ŽC 112, jutros oko 7 sati udar groma zapalio je raslinje kod repetitora u Kuparima. na teren su izašli vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka.

nevrijeme-150614-(2)

Očekivao, tolika kiša uzrokovala je probleme i u prometu, a kako je bilo jutros biti na gradskim prometnicama najbolje svjedoče fotografije koje nam je posalo naš čitatelj.

Pročitajte još

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: uprava TUP-a gurnula nas u stečaj

Dulist

SDSS otpao, HDZ- i Domovinski pokret na korak do pakta

Dulist

Nove cijene goriva

Dulist