Grad

FOTO U „Bourbonu“ opasnost vreba na svakom koraku!

FOTO U „Bourbonu“ opasnost vreba na svakom koraku!

Ulica bana Josipa Jelačića, u narodu poznatija kao Bourbon, jedna je od dužih i značajnijih ulica u gradu te je samim tim i mogućnost da ćete tamo naići na neki komunalni problem veća.

Da je to uistinu tako, ukazali su nam naši sugrađani koji već godinama muku muče s gradskim poduzećima ne bi li im se ulica dovela u red. Kako ističu u prosvjednom pismu poslanom na našu adresu, situacija u Bourbonu svjedoči o ‘bahatosti i sebičnosti nazovimo gradonačelnika’.

– On samo radi i popravlja one dijelove grada gdje vidi svoj profit! Već godinama molimo da se nešto poduzme, ali dosad se za Ulicu bana Josipa Jelačića, tzv. Bourbon, ništa nije učinilo. Pročelnik Mirić uvijek kaže ‘dogodine’! – ističu ogorčeni stanovnici Bourbona te potom navode čitav niz problema koje je, po njihovom mišljenju, potrebno žurno riješiti jer je riječ o opasnosti po ljudski život i imovinu.

– Javna rasvjeta u ulici je još na trulim i oštećenim drvenim palama. Svi vide da je to velika opasnost. Ulica je sva obrasla i posebno je ove godine zaraslo drveće, toliko da prijeti i ljudima i imovini. Da se kojim slučajem dogodi kakav požar, nitko to ne bi mogao zaustaviti – kažu stanovnici Bourbona te upozoravaju kako problem postoji i s raslinjem iz privatnih vrtova.

– Privatni vrtovi su također prešli svaku mjeru. Nikoga nije briga što su došli nad ulicu, grane su obgrlile žice od struje i zaklonile svjetlo javne rasvjete. Iz Grada kažu da to nije gradsko, a mi ne znamo čije je, ali se valjda mora znati da ništa ne smije izlaziti iz privatnih đardina. Pa mogu barem kaznu napisati! – objašnjavaju.

– Kad se dogodi nesreća tobože nitko neće biti kriv, a to što mi godinama upozoravamo nikome ništa – ističu na kraju svog prosvjednog apela stanovnici Ulice bana Josipa Jelačića. A mi smo ih poslušali, uputili se u Bourbon i dokumentirali stanje zbog kojeg su stanovnici ove ulice već godinama nezadovoljni.

I doista, naišli smo na trule rasvjetne stupove koji vjerojatno nisu obnovljeni od prvog dana postavljanja. ‘Naletili’ smo i na kablove od struje koji vire iz zemlje i prava su opasnost za prolaznike. Zidovi su obrasli gustim, divljim raslinjem, a uz put je čak ostavljena i jedna kanalizacijska cijev. Što idemo niže niz Bourbon situacija biva sve gora i gora, a mi sve jasnije shvaćamo ogorčene apele građana.

Tek je za nadati se da će možda netko iz gradskih službi zaista početi popravljati sramotno stanje jedne od značajnijih ulica u našem gradu.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist