Aktualno

FOTO Prvi put u povijesti Croatia Airlinesa iz Dubrovnika poletio zrakoplov za Nicu

FOTO Prvi put u povijesti Croatia Airlinesa iz Dubrovnika poletio zrakoplov za Nicu

Prvi put u povijesti Croatia Airlinesa iz Zračne luke Dubrovnik u petak je poletio zrakoplov za francusku Nicu. Riječ je o desetoj međunarodnoj destinaciji s kojom Dubrovnik ima izravnu vezu putem nacionalnog avioprijevoznika, a na ovoj relaciji zrakoplovi će do kraja ljetne sezone letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko ovom prigodom na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Dubrovnik istaknuo kako je ovaj let uveden kao rezultat redizajna postojećeg reda letenja, te kako restrukturiranje tvrtke još uvijek nije gotovo.
”Pojednostavljeno rečeno, negdje smo uzeli da bi ovdje dali. Naše restrukturiranje još nije gotovo, i nadam se da će nam i lokalna zajednica u budućnosti dati više potpore”, rekao je Kučko te dodao kako liniju na Nicu uvode na svoj rizik i trošak.
”Ove godine imamo 10 izravnih međunarodnih linija iz Dubrovnika”, rekao je Kučko.
Zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić rekao je kako je posljednji izravni let iz Dubrovnika za Nicu bio 1990. godine
”Ovaj let je veoma važan za naše područje jer se njime povezuje dvije turističke perle na Sredozemlju. Nadam se da ćemo dobro odraditi sve što stoji pred nama. Let je dva puta tjedno ponedjeljkom i petkom”, rekao je Luetić te istaknuo kako će ovogodišnja sezona biti lošija od predviđanja, ali i dalje bolja od rekordne prošlogodišnje.
”Prije Božića smo imali dosta bolje najave nešto što je to danas. Očekivali smo 10-ak posto povećanja, ali politička situacija je uvjetovala da ćemo imati povećanje od 3 posto. Moram napomenuti kako je protekla godina bila rekordna što se tiče Zračne luke Dubrovnik. Imali smo blizu milijun i 600 tisuća putnika”, istaknuo je Luteić te dodao kako je smanjenje najviše rezultat političke krize u Rusiji i Ukrajini.
”Ostali smo na samo jednom letu tjedno za Moskvu, ali zato imamo povećanje na tržištu EU”, zaključio je on.

Pročitajte još

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

‘PROLJEĆE PRI DVORU’ KUD ‘Stjepan Radić’ sutra nastupa u Pridvorju

Dulist