Natrag
17.8.2017 15:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Provjerite kakva je ponuda na novootvorenoj Župskoj placi!

17.6.2017 @ 11:23 Dulist Županija
26;26

Podijelite:

Tikvice, pupatori, blitva, grah, kruškice, višnje, kriješve… sve to, ali i još puno drugog domaćeg povrća i voća, arancina i bruštulanih mjendula, domaćeg osta… mogli ste kupiti na Župskoj placi u Srebrenom, koja je danas konačno otvorila svoja ‘vrata’.

Iako kupaca rano jutros, oko 8 i pol nije bilo previše, Župke i Župljani, naši prodavači i domaćini na novootvorenoj placi, nadaju se kako će ona i zaživjeti jer, smatraju kako je Župljanima lakše doći na placu u Srebreno, nego ići do grada. Pogotovo jer su tijekom sezone po gradu velike gužve.

Dio naših veselih i susretljivih prodavača, doznali smo iz priče, prodaje svoje domaće proizvode i u gradu, a tako će nastaviti i dalje – malo u Župi, malo u Gružu. Iz općine poručuju kako je do sad najveći interes poljoprivrednika iskazan za srijedu i subotu iako će placa raditi sve dane u tjednu, osim nedjelje.
Vesela gospođa Marija Vlašić govori nam kako će i dalje prodavati i u gradu i u Župi, po dva, tri puta tjedno na oba mjesta.

Na naše pitanje misli li kako će se ljudi naviknuti dolaziti u Srebreno govori:
-Hoće kad vide ovu ljepotu, a ne moraju ići u grad. Poći jutros u Gruž, pa tražiti parking… a ođe imaju sve. Cijene su čak i povoljnije nego u gradu – govori nam Marija Vlašić, neslužbena, kako smo se našalili, glasnogovornica novootvorene place.

Tako su se jutros mogle kupiti pomadore po 15 kuna, a istu cijenu drži i mladi grah te višnje, salata je 10 kuna za kilo, a tikvice po sedam do osam kuna. Tu su i smokve po cijeni od 20 kuna, kriješve također…

Naši prodavači dolaze iz svih dijelova Župe – s Mljekare i Petrače, iz Mandaljene, Srebrenog i Postranja do Brgata.
Na maloj, ali veseloj župskoj placi naišli smo i na Nikolu Zeca iz Zakule, kojega smo također pitali misli li kako će ljudi steći naviku tu kupovati.

-Trebamo probati, a vjerujem kako će interesa biti. Moramo se potruditi da zaživi pa kad narod nauči trebalo bi biti dobro. Samo treba biti tu svaki dan – govori nam gospar Zec, koji je do sad rijetko kad odlazio na placu u grad.

-Sad je ođe lakše i bliže, dobri su nam uvjeti, u hladu smo i imamo đe parkirati auto – govori gospar Nikola koji uz voće i povrće nudi i domaće osto od bijeloga vina.
Na kraju, uz poziv da svakako posjetite ovu malu placu, napomenimo kako će ista raditi svim danima u tjednu osim nedjelje, a najbogatija ponuda će biti subotom od 7 do podne.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana