DuList IN

FOTO Prođirali smo kućicama i provjerili ponudu za vas

FOTO Prođirali smo kućicama i provjerili ponudu za vas

Prvo nedjeljno prijepodne došašća bilo je idealno za đir Stradunom koji je, unatoč kiši, bio pun domaćeg svijeta kao i stranih gostiju.

Nezaobilazno je bilo provjeriti ponudu i atmosferu na osam ovogodišnjih kućica. Cijene variraju, no ne previše, te su u ponudi jela i slastice od 15 do 40 kuna, što zasigurno nije previše za svakoga tko se želi počastiti i uživati u božićnom ugođaju i vrevi grada. Kuhano vino miriše na svakom koraku te je već postalo svojevrsnom tradicijom naših dubrovačkih kućica. Klapa Kaše pjevala je u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane i Prijekoga.

Lijep prizor je kućica Čičimak koja je pokazatelj kako i mladi studenti mogu imati svoju kućicu i ponuditi dobra jela i zabavu uz malo truda i volje, te imati pristupačne cijene prilagođene svakom studentskom džepu. Svugdje su nezaobilazne razne vrste kobasica, posebice na Slavonskoj kućici gdje i ove godine brojni gurmani čekaju u redovima želeći probati njihove domaće proizvode.

Osim standardne ponude uštipaka, kobasica i sendviča, kućica Župaho donosi drugačiji pogled blagdanskim jelima, te pokazuje sve ono najfinije iz internacionalne ponude u kojoj se ističe meksička verzija prikli – churrosi, neodoljivo fina slastica za sve one koji žele isprobati nešto novo. Svoju ponudu su dodatno obogatili punčevima i čajevima, kao i kuhanim bijelim vinom. Za sve one koji su ipak vjerni tradicionalnom, u ponudi kućice Amor nalaze se i svježe kamenice po cijeni od deset kuna po komadu, a ako želite nešto konkretnije, za svega 40 kuna, možete izabrati dnevno jelo.

Gdje god se odlučili potrošiti svoj novac nećete pogriješiti, a cijene su svakako razumne i pristupačne. Osim dobre hrane i pića, najljepše od svega je vidjeti pun Stradun ljudi koji se okupljaju oko kućica, uživajući u dobroj atmosferi i društvu svojih najmilijih. Jer upravo je to i svrha ovog blagdanskog vremena koje nas ispunjava veseljem i osjećajem zajedništva, opuštajući nas nakon još jedne naporne sezone, a to je ono što nikad neće imati cijenu.

mm

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist