Županija

FOTO Primorke i Primorci proslavili Dan Općine

FOTO Primorke i Primorci proslavili Dan Općine

Primorke i Primorci ovog su ponedjeljka proslavili Dan Općine i 24. obljetnicu oslobođenja.

Proslava je započela u jutarnjim satima polaganjem cvijeća na spomenike iz Domovinskog rata na području općine, nakon čega je uslijedila svečana misa zahvalnica u Crkvi sv. Jeronima u Slanomu.U večernjim satima održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio Ivo Lobrović, koji je pozdravio prisutne.

Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić nazočne je upoznao s projektima koje je u protekloj godini općina započela, koji su u tijeku i koji su završeni. Posebno je istaknuo završenu investiciju vjetroparka na Rudinama i uskoro završenu ACI marinu „Veljko Barbijeri“ u Slanomu.

Dodjeljena su javna priznanja.

Ovogodišnja nagrada Općine za izniman doprinos u brizi i skrbi za starije i nemoćne osobe na području općine Dubrovačko primorje dodjeljena je „Dobrotvornoj udruzi Blage ruke“. Nagrada je uručena predsjedniku udruge Mihu Krečku.

Počasnim građaninom Općine posthumno je proglašen fra. Ljudevit Lasta, koji je dao neprocjenjiv doprinos u obnovi i očuvanju kulturne i sakralne baštine na području općine Dubrovačko primorje. Nagradu je primio fra. Ivan Ševo, provincijal hercegovačko franjevačke provincije.

U zabavnom dijelu programa nastupila je klapa „Staglin“ i plesna skupina Step ‘n’ jazza iz Slanoga s koreografijom kojom su nedavno na Kupu Hrvatske osvojile prvo mjesto.

Nakon svečane sjednice uzvanici su nastavili druženje uz prigodni tratamenat i pjesmu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist