Aktualno

FOTO Predsjednica odlikovala Jugaše, Anu Sršen i Zavičajni muzej Konavala

FOTO Predsjednica odlikovala Jugaše, Anu Sršen i Zavičajni muzej Konavala

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u srijedu odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti, a među njima su se našli aktualni i bivši igrači Juga CO, paraolimpijka i trenerica plivanja Ana Sršen te Zavičajni muzej Konavala.

Član Juga CO i hrvatski reprezentativac Loren Fatović odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu.

Članovi Juga CO i hrvatski reprezentativci Marko Bijač, Javier Garcia Gadea, Luka Lončar i Marko Macan, kao i bivši igrač Juga i hrvatski reprezentativac Miho Bošković odlikovani su Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu.

Ordenima su nagrađeni i Andro Bušlje, Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović te Vjekoslav Kobešćak, koji nisu nazočili ceremoniji.

Hrvatska paraolimpijka i trenerica plivanja Ana Sršen odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića, za osobite zasluge u dugogodišnjem pedagoškom i trenerskom radu sportskog plivanja za osobe s invaliditetom, djecom s poteškoćama u razvoju te pripremama sportaša paraolimpijaca u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Povelju Republike Hrvatske, koju je predsjednica dodijelila Zavičajnom muzeju Konavala primila je ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, a dodijeljena je za trajan doprinos u spašavanju, zaštiti i očuvanju nacionalne pisane i materijalne baštine koje je 1991. godine među prvima zahvatio vihor ratnih razaranja i stradanja, a u prigodi obilježavanja 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Foto: Ured predsjednice RH

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist