Županija

FOTO Postavljen ponton na Batali, osiguran vez za 80 brodica

FOTO Postavljen ponton na Batali, osiguran vez za 80 brodica

Na Batali su pri kraju radovi na postavljanju privremenog pontona, koji je ‘montiran’ malo iza istezališta baraka na području buduće komunalne lučice.

Riječ je o pontonu vrijednom 1,5 milijuna kuna (bez PDV-a) čije će postavljanje konačno riješiti problem vlasnika baraka koji vezove imaju na Lapadskoj obali, gdje su u tijeku radovi na izgradnji Marine Gruž. Ponton je dug 96 metara, a može primiti 80 plovila. Nakon njegovog vezivanja sa sidrenim sustavom ponton će se moći odmah i koristiti za privez plovila. Tijekom konačnog rješenja komunalne lučice na Batalu bi trebalo stići još četiri pontona.

Radove izvodi tvrtka Marinetek NCP iz Šibenika koje je specijalizirana za izradu i postavljanje pontona čiji je jamstveni rok vijeka 50 godina. Na njihovim internetskim stranicama ističe se kako je za uređenje tog najmirnijeg dijela Gruškog zaljeva – komunalne lučice „Batale“ predviđeno sveukupno 492 veza za brodice duljine do 12 metara, od čega preko 400 vezova za brodice do 7 metara duljine znači pretežno za „barke“ domaćih ljudi. U prvoj fazi izvođenja radova, Marinetek će graditi pontone za plutajući gat B duljine 95,5 metara, koji je predviđen za prihvat prvih 60 brodica.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist