Natrag
24.9.2017 14:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Postavljen ponton na Batali, osiguran vez za 80 brodica

4.6.2016 @ 12:53 Dulist Županija
6;6

Podijelite:

Na Batali su pri kraju radovi na postavljanju privremenog pontona, koji je ‘montiran’ malo iza istezališta baraka na području buduće komunalne lučice.

Riječ je o pontonu vrijednom 1,5 milijuna kuna (bez PDV-a) čije će postavljanje konačno riješiti problem vlasnika baraka koji vezove imaju na Lapadskoj obali, gdje su u tijeku radovi na izgradnji Marine Gruž. Ponton je dug 96 metara, a može primiti 80 plovila. Nakon njegovog vezivanja sa sidrenim sustavom ponton će se moći odmah i koristiti za privez plovila. Tijekom konačnog rješenja komunalne lučice na Batalu bi trebalo stići još četiri pontona.

Radove izvodi tvrtka Marinetek NCP iz Šibenika koje je specijalizirana za izradu i postavljanje pontona čiji je jamstveni rok vijeka 50 godina. Na njihovim internetskim stranicama ističe se kako je za uređenje tog najmirnijeg dijela Gruškog zaljeva – komunalne lučice „Batale“ predviđeno sveukupno 492 veza za brodice duljine do 12 metara, od čega preko 400 vezova za brodice do 7 metara duljine znači pretežno za „barke“ domaćih ljudi. U prvoj fazi izvođenja radova, Marinetek će graditi pontone za plutajući gat B duljine 95,5 metara, koji je predviđen za prihvat prvih 60 brodica.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana