Kultura

FOTO Održan prvi edukativni koncert u sklopu Slušaonice M.U.Z.A.

FOTO Održan prvi edukativni koncert u sklopu Slušaonice M.U.Z.A.

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga danas se održao prvi u nizu edukativnih koncerata Slušaonice M.U.Z.A. (Muzika. Umjetnost. Znanje. Aktivnost.).

Riječ je o projektu Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pijanistice Ivane Jelača namijenjenom učenicima 7. i 8. razreda, a danas je okupio učenike OŠ Marina Držića.

Dubrovački simfonijski orkestar i voditeljica projekta Ivana Jelača učenike je upoznao s djelima skladatelja koji su u povijesti glazbe bili značajni za formiranje novih glazbenih stilova, kao što su J.S. Bach, W.A. Mozart te L. van Beethoven. Izvedbe su pratile projekcije vizualnih materijala.

Ovaj projekt organiziran je u suradnji s Gradom Dubrovnikom u cilju edukacije djece osnovnoškolskog uzrasta i razvoja publike. Značajnu ulogu za projekt ima i mjesto održavanja, budući je riječ o povijesnom zdanju, čime je posebna pažnja posvećena ambijentalnosti koja je oduvijek bila važna u glazbenom životu Grada. Upravo je i Zaklada Caboga Stiftung donator dijela spomenutog programa.

Program se nastavlja i 8. prosinca kada dolaze učenici OŠ Marina Getaldića te učenici OŠ Ivana Gundulića, a u veljači i ožujku održavat će se programi usmjereni na glazbu u društveno-povijesnom kontekstu Dubrovačke republike (razvoj dubrovačkog orkestra, rad Luke Sorkočevića), zatim upoznavanje instrumenata, komorne glazbe, popularne klasike i sličnog.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović