DuList IN

FOTO Najbolje od hrvatskog dizajna u Luži

FOTO Najbolje od hrvatskog dizajna u Luži

Prodajna izložba najboljih hrvatskih dizajnera ‘Design in Croatia EXPO+SHOP’ u organizaciji Mastercarda otvorena je u Luži u petak navečer.

Druga je ovo godina da se hrvatski dizajn na ovakav način predstavlja domaćoj i stranoj publici, sve s ciljem snažne afirmacije kako bi postao hrvatska prepoznatljivost u svijetu, baš poput prirodnih ljepota i turizma.

Dizajnirani namještaj, modni dizajn, dizajn nakita, dječjih igračaka, funkcionalni predmeti s estetskom komponentom koji u jednom povezuju hrvatsku tradiciju i suvremenu umjetnost – sve to može se vidjeti do kraja rujna u Luži.

Adrian Croatia, Artisan, Prostoria, Xnia design, Ksenija Jurinec, Davorin Kulaš, Studio Grupa i mnogi drugi zastupljeni su na ovoj zanimljivoj izložbi.

– Prošle godine smo odlučili poduprijeti ovu divnu ideju i projekt, i ovaj koncept se pokazao izvrsnim. Prepoznat je i u lokalnoj zajednici i od turista. Zato je bilo prirodno da ove godine nastavimo s projektom, ali i otiđemo korak dalje. Novi modni dizajneri, nova imena. Unijeli smo u ponudu nešto što nije standardno i time smo je obogatili, a Hrvatsku predstavili u najboljem svjetlu – izjavila je Aleksandra Babić iz tvrtke Mastercard.

– Ponuda je raznovrsna i htjeli smo napraviti drukčiji pristup, da djeluje kao da ste došli u neki stan. Tako nabolje može sve doživjeti, najbolje vidjeti kako se što uklapa. Predstavljeni su namještaj, keramika, rasvjeta, čak i fotografije. Ima i dosta toga što ne ide jedno s drugim, ali smo i to uspjeli posložiti na zanimljiv način. Mislim da vrijedi podržati hrvatski dizajn, jer je zbilja fantastičan – kazala je Boška Bahtijarević iz arhitektonskog studija Arhitektri, koja je osmislila postav izložbe.

– Osim mora i sunca važno je našim gostima ponuditi i nešto sasvim drukčije. U moru kineskih proizvoda imamo ove hrvatske dizajnere. Svaki od ovih artikala lijep je suvenir za ponijeti u sviju zemlju. Svaki od njih je s potpisom i vrlo su traženi. Drago mi je da ćemo, zbog velikog interesa, morati promisliti o povećanju kapaciteta izložbenog prostora – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Prodajna izložba ostaje otvorena do 25. rujna.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist