Natrag
17.8.2017 09:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Mladi programeri i robotičari na Futurinim radionicama

11.11.2015 @ 19:55 Dulist dulist IN
12;12

Podijelite:

U manje od tjedan dana Informatički klub Futura pokrenuo je tri ciklusa besplatnih radionica. Nakon radionica programiranja u C-u za srednhjoškolce i studente, u subotu, 07. studenog je počela Liga programiranja u Pythonu za osnovne škole, a u utorak, 10. studenog su se počele održavati i radionice robotike.

Na prvoj radionici Lige programiranja učenici osnovnih škola Gruda, Lapad, Marin Getaldić, Mokošica i Primorje Smokovljani upoznali su se s programskim jezikom Python ponavljajući dio gradiva s prošlogodišnjih radionica. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola.

Radionice robotike se održavaju u dvije grupe utorkom od 16:30 do 19:00. Ovaj utorak je odrađena prva radionica robotike za grupu Autobots, a druga grupa Decepticons će s radom početi sljedeći utorak. Mlađi robotičari su se na prvoj radionici upoznali s fischertechnik robotima, dok su se studenti upoznali s Arduino tehnologijom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana