Natrag
22.8.2017 03:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Milanović: Ustav BiH neće se mijenjati ratom, ali ne znam kako će se ikad promijeniti!

10.7.2014 @ 20:32 Nikša Miletić Hrvatska
18;18

Podijelite:

Deveti po redu Croatia Forum počeo je danas u dubrovačkom hotelu Palace.

Uz predstavnike visokih dužnosnika zemalja Europske unije, skupu su nazočili i gosti s Dalekog istoka, ali naravno i zemalja regije. Ovogodišnja tema trodnevnog skupa je EU integracija zapadnog Balkana, a kako je na otvorenju rekla prva potrpedsjednica Vlade RH Vesna Pusić, Hrvatska mora gledati izvan svojih granica.
-Moramo promatrati regiju kao cjelinu – istaknula je Pusić.
-Raduje me interes partnera koji su udaljeni. Osim s onima u EU možemo i moramo surađivati i s našim partnerima izvan okvira europske obitelji na brojnim poljima. Zemljopisna udaljenost ne smije utjecati na našu suradnju – istaknuo je među ostalim Josipović.
Premijer Zoran Milanović većinu svog izlaganja posvetio je BiH, rekavši kako je to zemlja koja je prije dvadeset godina određena međunarodnim ugovorom zbog kojeg joj se ne mogu nametati isti uvjeti kao Hrvatkoj ili Srbiji.
-Nama je u interesu da nam susjedi budu u EU. Prije svega BiH, a to je zemlja koja je u odnosu na ostale susjede najdalje od EEuropske unije. Ona je posebna, i ima ograničenja unutarnog poretka koje ćemo teško promijeniti dekretima iz Bruxellesa. Ustav BiH je nemoguće promijeniti. Kako to napraviti ne znam, ali znam da ne treba zaratiti za to. Je li to dobar Ustav, to je druga priča – rekao je Milanović te dodao kako mu je drago da je Albanija dobila status kandidata.

-Tamo se počeo stvarati dojam da se tu zemlju koči jer nije kršćanska kao mi – rekao je Milanović.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana