Natrag
20.9.2017 11:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Idu li France Prešeren i flamenco ruku pod ruku?

10.6.2016 @ 23:59 Dulist Kultura
26;26

Podijelite:

Drugog dana Le Petit Festival du Theatre u Lazaretima se moglo čuti i vidjeti predavanje Jelene Popadić ‘Čarobni dodiri stakla’, a potom i glazbeno-plesni performans ‘Uronjene pjesme’.

Jelena Popadić nezavisna je umjetnica i dizajnerica koja se u svojoj karijeri specijalizirala u radu sa staklom kao medijem umjetnosti i dizajna. Ima iskustvo rada kao slikarica, kiparica i dizajnerica u kazalištu, plesu, operi i filmu. Također često surađuje s arhitektima, drugim dizajnerima i koreografima te filmskim radnicima. Njen rad može se opisati kao mješavina istraživanja i inovacije.

U glazbeno-plesnom performansu ‘Uronjene pjesme’, održanom nakon predavanja, nastupili su slovenski umjetnici Ana Mejač Luka Ostrež, Voranc Boh, Ermin Tkalec, Aljosa Vrščaj, Vasya Štukelj i Pia Vatovec. Riječ je o multidisciplinarnom projektu koji povezuje brojne umjetničke forme te u njih unosi novi život oblikujući ih u cjelovečernji plesni performans. Umjetnici koriste poeziju najvećeg slovenskog pjesnika Francea Prešerna kao poveznicu između modernog flamenca i baleta, ali i klasične i moderne glazbe. Ova moderna interpretacija gradi most koji povezuje tradiciju i moderno u jednu nedjeljivu cjelinu.

Podsjetimo, Le Petit Festival du Theatre je boutique međunarodni festival za umjetnost i ljubitelje kazališta, koji se svake godine u lipnju održava u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana