Kultura

FOTO Idu li France Prešeren i flamenco ruku pod ruku?

FOTO Idu li France Prešeren i flamenco ruku pod ruku?

Drugog dana Le Petit Festival du Theatre u Lazaretima se moglo čuti i vidjeti predavanje Jelene Popadić ‘Čarobni dodiri stakla’, a potom i glazbeno-plesni performans ‘Uronjene pjesme’.

Jelena Popadić nezavisna je umjetnica i dizajnerica koja se u svojoj karijeri specijalizirala u radu sa staklom kao medijem umjetnosti i dizajna. Ima iskustvo rada kao slikarica, kiparica i dizajnerica u kazalištu, plesu, operi i filmu. Također često surađuje s arhitektima, drugim dizajnerima i koreografima te filmskim radnicima. Njen rad može se opisati kao mješavina istraživanja i inovacije.

U glazbeno-plesnom performansu ‘Uronjene pjesme’, održanom nakon predavanja, nastupili su slovenski umjetnici Ana Mejač Luka Ostrež, Voranc Boh, Ermin Tkalec, Aljosa Vrščaj, Vasya Štukelj i Pia Vatovec. Riječ je o multidisciplinarnom projektu koji povezuje brojne umjetničke forme te u njih unosi novi život oblikujući ih u cjelovečernji plesni performans. Umjetnici koriste poeziju najvećeg slovenskog pjesnika Francea Prešerna kao poveznicu između modernog flamenca i baleta, ali i klasične i moderne glazbe. Ova moderna interpretacija gradi most koji povezuje tradiciju i moderno u jednu nedjeljivu cjelinu.

Podsjetimo, Le Petit Festival du Theatre je boutique međunarodni festival za umjetnost i ljubitelje kazališta, koji se svake godine u lipnju održava u Dubrovniku.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist