Natrag
23.8.2017 12:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO I dubrovački taksisti prosvjeduju protiv Ubera

21.6.2017 @ 10:32 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Jutros su taksisti diljem Hrvatske organizirali prosvjed protiv Ubera, a njima su se pridružili i dubrovački taksisti.

Za razliku od kolega u Zagrebu koji su svojim vozilima blokirali promet na jednoj od ključnih gradskih prometnica, taksisti na Pilama parkirali su uredno svoja vozila na njima namijenjena parkirna mjesta te odbijaju vožnje domaćima i gostima grada uz objašnjenje kako je riječ o prosvjedu zbog nezakonitog rada Ubera na području cijele države.

-U svim gradovima u državi taksi vozila danas stoje. Prosvjed će trajati dok nam iz Zagreba ne jave da je kraj. Prosvjedujemo protiv Ubera. Oni rade, a ništa ne plaćaju nikome. Neka budu regularni kao i mi, neka plaćaju sva davanja, neka imaju sve papire i zaposle se, onda mogu raditi. Tko tu koga štiti? Neka rade kao mi pa neće biti problema – pitaju se dubrovački taksisti.

-Kad je Uber došao u Švicarsku, država im je postavila pravila. Kad su vidjeli što se od njih traži okrenuli su se i pošli. U pola Europe su odustali, samo u nas nisu. Ministar je rekao da je Uber nezakonit, a ništa nisu poduzeli – ističu dubrovački taksisti.

Kako saznajemo, u Zagreb na središnji prosvjed otišlo je osamdesetak dubrovačkih taksista, ali i taksisti iz drugih općina, posebno iz Konavala.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana