Natrag
17.10.2017 09:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Grad se užurbano priprema za generalnu i Otvaranje

9.7.2015 @ 10:21 Dulist Grad
7;7

Podijelite:

Uoči večerašnje generalne prove svečanog otvaranja 66. Dubrovačkih ljetnik igara u tijeku su posljednje pripreme po Gradu.

Pored Luže se tako jutros postavlja i jarbol na kojem će se ovog petka 66. put zavijoriti festivalska zastava. Inače, scenarij ceremonije ovogodišnjeg otvaranja potpisuje Mani Gotovac, a režiju je prepustila redatelju Ivanu Miladinovu. Kostimografiju potpisuje Doris Kristić, scenograf je Dragutin Broz, a dizajnerica svjetla Ana Matičević.

Slovenskom filharmonijom ravnat će Mladen Tarbuk, a nastupit će i Dubrovački komorni zbor, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Zbor Libertas te tenor Domagoj Dorotić koji će izvesti ariju „Nessun dorma“ iz Puccinijeve opere „Turandot“ te mlada sopranistica Sara Žuvela. Festivalskom dramskom ansamblu pridružit će se baletni solisti Slovenskog narodnog gledališča Maribor Anton Bogov, Jelena Lečić, Catarina de Meneses s ulomkom iz baleta „Opasne veze“ te dubrovačka djeca. Tim 3D grafičara iz studija Pixel design kreirao je kompleksne projekcije koje će prikazivati arhivski materijal svih 65 godina Dubrovačkih ljetnih igara, a vidjet će se već na generalnoj.

Proba otvaranja održana je i sinoć, 8. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, no večerašnja generalna u ponoć, događaj je koji se svako novo festivalsko ljeto s nestrpljenjem iščekuje i zacijelo će i ove godine privući veliki broj građana.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana