Kultura

FOTO Evo što smo sve vidjeli na desetoj Noći muzeja!

Noć muzeja 2015.

Lošem vremenu usprkos u Dubrovniku je u petak navečer održana tradicionalna, deseta po redu Noć muzeja, koja je privukla zanimanje naših sugrađana, posebno onih najmlađih.

U Kneževom dvoru tako je kao centralni događaj predstavljena slikovnica „U vremeplovu Republike“ iz edicije Pavlin i Đivov vremeplov. Osim toga, organizirano je stručno vodstvo kroz stalni postav, ali i kroz aktualne izložbe. Održane su radionice ‘Mala škola arhitekture – Dubrovnik 2020.“ Građani su također mogli posjetiti izložbene postave u Muzeju Rupe, tvrđavi Revelin, tvrđavi Sveti Ivan.

U Prirodoslovnom muzeju održano je predavanje i otvorena izložba o riječnoj kornjači, a nakon toga kviz znanja i kreativna radionica.

Dom Marina Držića predstavio je u Noći muzeja audio vodič na hrvatskom i engleskom jeziku koji obrađuje postav te život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, te je održana on-line prezentacija tiskanog izdanja Leksikona Marina Držića. Predstavljen je i Info-kiosk s biografijom i bibiliografijom Marina Držića na engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom i ruskom jeziku u digitalnom okruženju.

Ove godine u Noć muzeja uključile su se i Dubrovačke ljetne igre predavanjem, izložbom i radionicom s temom „Za što DU?“. U Umjetničkoj galeriji, pak, publiku je dočekao svjetski poznati video-autor te konceptualni umjetnik i performer Damir Nikšić iz Sarajeva.

Atmosferu s Noći muzeja, koja traje do prvog sata iza ponoći pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist