DuList IN

FOTO Dubrovačka mreža kapetana Mamića osvaja svijet!

FOTO Dubrovačka mreža kapetana Mamića osvaja svijet!

Stjepko Mamić predstavlja hrvatsku na izložbi ‘Draw environment with art’ u muzejima Južne Koreje.

U južnokorejskom Haegeumgang Theme Museum, u Geoje-si, 18.kolovoza otvorena je Druga međunarodna izložba o okolišu, pod nazivom ‘Draw Environment with Art’ ( ‘Oslikaj okoliš umjetnošću’). Na izložbi izlaže 110 umjetnika iz 25 zemalja svijeta. Stjepko Mamić predstavlja Hrvatsku sa slikom „Nocturno“, 80×80 cm, acrilic/mix media na lanenom platnu, s motivom našeg tradicionalnog noćnog ribanja na fero, s prikazom barki s kojih je bačena mreža u more.

Izložba „Draw Environment with Art“ održava se pod pokroviteljstvom Vlade Južne Koreje, Ministarstva Okoliša Južne Koreje i pokrajine Geoje-si te Međunarodne Federacije kulture i umjetnosti čijim punopravnim članom je Mamić postao 30. 06. 2016. Organizatori projekta i izložbe su Muzeji Južne Koreje, Muzej Haegeumgang Theme i međunarodne kulturno- umjetničke organizacije sa sjedištima u Portugalu, Njemačkoj i Nizozemskoj: PAS, ArtNations EV ( čiji član je capt. Stjepko Mamić) i GAP-i.

Nakon ove izložbe na jugu Južne Koreje, slijedi izložba u Cheongwoon Art Muzeju u središnjem dijelu južne Koreje od 5. do 30. listopada i potom u sjedištu Nacionalne Akademije umjetnosti Republike Koreje u glavnom gradu Seulu do 22.studenog.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist