Grad

FOTO Dovršen put od Kačula do Bijelog kamena

FOTO Dovršen put od Kačula do Bijelog kamena

Dovršen je obalni pješački put na Kačulu, čime je uspostavljen lungomare od Kotorske ulice do jugoistočne lapadske ponte, koju Dubrovčani zovu ‘Bijeli kamen’ (u službenim kartama: rt Gospa).

Kako ističe Igor Legaz, završni radovi tempirani su za godišnjicu isilizma (vandalizam bi bio preblag termin), kad su anadolski divljaci srušili skale Despet.

– Nakon izgradnje prolaza Despet (izgrađenog na mjestu ranijih skala Despet), popravljen je zid na Pogačiću koji služi kao ‘most’ za obilazak uvalice na Pogačiću, proširen je prolaz kod ‘uštemanih’ skala na početku spomenute uvalice, napravljene su skale na Bijelom kamenu, začepljene su dvije rupe na putu gdje se zadržavalo more (kiša), a izvedeni su još neki usputni radovi koji nisu narušili prepoznatljivi izgled kupališta kod kuće Pogačić – kaže Legaz.

Bijeli kamen je jedna od najljepših dubrovačkih kupališnih mikrolokacija, osunčana od zore do sumraka, s velikom prirodnom kamenom ravnom površinom na pored ponte.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović