Aktualno

FOTO Djeca Palčice učila tajne zaštite i spašavanja

FOTO Djeca Palčice učila tajne zaštite i spašavanja

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, u suradnji s hitnim službama i operativnim snagama koje djeluju na području Dubrovnika danas je osnovama zaštite i spašavanja poučavao 50-ak mališana Dječjeg vrtića Palčica.

Odgajateljice Dječjeg vrtića Palčica obratile su se Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Dubrovnik sa željom da se i njihovi polaznici upoznaju s radom hitnih i drugih službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite. Osim u hitnim situacijama i intervencijama ove službe i organizacije jednako kvalitetno i koordinirano djeluju i u preventivnim aktivnostima kao što su edukacije djece, demonstracije i vježbe. Djeca su tako od djelatnika PUZS-a mogla kroz prezentaciju naučiti o ulozi hitnih službi, ispravnom korištenju broja 112, kao i kako reagirati u slučaju nesreće ili katastrofe, dok su se istovremeno mogli neposredno upoznati s pripadnicima policije, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanice Dubrovnik i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.
Mališani su tako mogli razgledati zanimljivu opremu gorskih spašavatelja i upoznati njihovog psa, od predstavnika Crvenog križa čuti na koje sve načine oni pomažu u velikim nesrećama i katastrofama, dok su od predstavnika policije najviše mogli naučiti kako se sigurno ponašati u prometu. Nakon predavanja u vrtiću mališani su mogli razgledavati vozila, a demonstracija vatrogasne opreme ne bi bila ni upola toliko zanimljiva da mališani nisu imali priliku i sami držati mlaznicu pa uz pomoć vatrogasaca iskušati i svoju vlastitu spretnost.
Vrtić Palčica je najveći dubrovački vrtić, pa će se edukacija mališana u Palčici nastaviti već početkom iduće godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist