Grad

FOTO Apel za Gradac: Dokad više?!

FOTO Apel za Gradac: Dokad više?!

Posljednjih dana dobijamo puno dojava naših sugrađana preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i preko našeg FB Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići, kako parku Gradac treba žurna temeljita obnova, te da imaju osjećaj da je zaboravljen od pojedinih odgovornih institucija Grada, pišu Eko Omblići.

Park Grad je jedan od najljepših i najstarijih parkova Dubrovnika. Otvoren je 23.srpnja 1898.
Prošetali smo ovih dana parkom Gradac i zatekli Vrtlarove djelatnike kako ga uređuju i čiste što je zaista pohvalno. Međutim ulaskom u park Gradac odmah smo primjetili kako nedostaju klupe one lijepe naše drvene s naslonom , opiturane s dubrovačkom zelenom bojom. Građani koji su se tamo zatekli su nam rekli da ih nema već par godina, od kada je tu bilo snimanje neke serije !
Na pojedinim mjestima vidjeli smo kako je puknut zid na vidikovcima prema moru i kako prijeti šetačima. Na popularnom vidikovcu na Špilici neki nemarni građani bacaju smeće niz hridi što je nepristupačno djelatnicima i Vrtlara i Čistoće očistiti.
Građani koji žive u blizini Gradca nam se žale kako noću tu dolaze mladi, piju, viču , galame jer nemaju kontrole. Da tu ima čuvar , puno bi bilo bolje, pišu Eko Omblići.
To najbolje znaju Vrtlarovi djelatnici koji svako jutro kupe njihovo odbačeno smeće! Puno toga bismo još mogli reći što sve nedostaje i što žurno treba obnoviti na Gradcu koji nam se zaista čini zaboravljen, a trebao bi biti jedan od najljepših mediteranskih parkova na Jadranu.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist