Sport

FINA SVJETSKA LIGA Hrvatska bez Dobuda dočekuje Italiju u Splitu

FINA SVJETSKA LIGA Hrvatska bez Dobuda dočekuje Italiju u Splitu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija odradila je prve treninge na splitskom bazenu Poljud i spremna je za utakmicu protiv Italije koja se igra u utorak, 14. travnja u 18 sati.

Osmo kolo FINA Svjetske lige i posljednja ovosezonska utakmica prije Superfinala prilika je za sve domaće navijače da vide igru dosad neporažene Hrvatske.

– Čeka nas jedna izuzetno teška i naporna utakmica s obzirom da igramo proziv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu i ja se s te strane zaista nadam da će to biti jedan pravi vaterpolski spektakl. Loša okolnost pred ovu utakmicu je što nemamo Sandra Sukna i Damira Burića, a odlukom FINA Antidopinga koja do daljnjeg zabranjuje nastup Nikši Dobudu prisiljeni smo igrati i bez njega. To je jedan dodatni udarac za nas, ali što je tu je. Nakon dugo godina Splitu želimo pružiti jedan pravi vaterpolski spektakl i nadam se da ćemo to i uspjeti! – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Nakon odluke FINA Antidopinga Nikša Dobud je izjavio:
– Došlo je do nesporazuma. U navedeno vrijeme bio sam s reprezentacijom u Budvi. Nikad nisam odbio doping test, a nadam se da će se ova situacija vrlo brzo rješiti! – izjavio je dokapetan Nikša Dobud.

Hrvatska je neporažena ove sezone u grupi C i ima osvojen 21 bod, a odličnim igrama naša je reprezentacija izborila nastup na završnom turniru koji se igra u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja ove godine.

– Odradili smo prve treninge i puni smo samopuzdanja te želje za novom pobjedom. Odlično se osjećamo u Splitu, nakon dugo vremena smo ponovno tu. Nadam se da ćemo ovaj dio sezone zaokružiti pobjedom, iako utakmica nema rezultatski značaj. Pozivam sve navijače da nas podrže na bazenu Poljud! – izjavio je Petar Muslim.

Za utakmicu protiv Italije su pozvani: Josip Pavić, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Marino Čagalj, Andro Bušlje, Paulo Obradović, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Antonio Petković i Luka Bukić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist