Sport

FINA SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ na startu svladale Japan

FINA SVJETSKA LIGA 'Barakude' na startu svladale Japan

Hrvatska je finalni turnir FINA Svjetske lige u skupini B otvorila vrlo važnom pobjedom protiv Japana rezultatom 13:5 (4:2, 3:0, 1:2, 5:1).

U uvjerljivom slavlju najbolji strijelci bili su Šetka i Petković s po tri gola, Joković je dodao 2, a Lončar, Buljubašić, Bušlje, Fatović i Garcia po 1. Sjajan je bio i vratar BIjač s 15 obrana.

-Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, koncentrirano od početka do kraja, protiv jedne vrlo nezgodne ekipe koja igra specifičan način presinga u obrani. No odlijepili smo se na početku i na kraju postigli laku i uvjerljivu pobjedu. To nam je izuzetno bitno i zbog Svjetskog prvenstva, a i zbog dobrog ulaska u ovaj turnir – rekao je izbornik Ivica Tucak.

-Odmah se okrećemo se novoj utakmici, sutra igramo protiv domaćina Rusije koji će biti motivirani pred prepunim gledalištem, željni za dokazivanjem, međutim znamo naše kvalitete i s čime raspolažemo i ako budemo pravi, uz požrtvovnu igru u obrani možemo doći do jako dobrog rezultata – osvrnuo se na sutrašnju utakmicu Anđelo Šetka.

Sutrašnju utakmicu protiv domaćina Rusa možete pratiti u 19 sati po domaćem vremenu na tv kanalu Arena sporta.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist