DuList INKultura

FILMOVI DUFF-A U ISTRI Kreativni spoj Dubrovnika i Motovuna

FILMOVI DUFF-A U ISTRI Kreativni spoj Dubrovnika i Motovuna

Dobra suradnja i kreativna energija spojila je Dubrovnik i Motovun, kroz suradnju Dubrovnik Film Festivala i Motovun Film Festivala.

Tako će djeca u Istri, u sklopu Dječjeg programa MFF-a, prije svakog dugog filma imati priliku pogledati najbolji film DUFF-a kojeg su proizveli mladi u dobi do 20 godina iz zemalja Mediterana.
– Veselimo se ovoj suradnji, a najmlađima želimo puno sreće s njihovim filmovima u konkurenciji Dubrovnik Film Festivala! – ističu iz Kinematografa Dubrovnik.

Motovun Film Festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča, filmovima koji se, u neravnopravnim tržišnim utakmicama, sve teže probijaju do kino-dvorana i običnih gledatelja.

DUff, u organizaciji Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetne škole filma Šipan, od 2012. godine omogućuje, promiče i potiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih, te se tako u ovih nekoliko godina Festival isprofilirao kao izlog mediteranskog filmskog stvaralaštva, probudivši pažnju struke, ali i same djece. Mjesto je to koje briše granice, a djecu povezuje u nekoliko kreativnih dana stvaralaštva, igre, druženja… Važno je dodati i to kako se djeca susreću i upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja,što je jedna od niti vodilja DUff-a – upoznati, dijeliti, širiti kreativnu energiju.

Pogledajte ovdje i najavuovogodišnjeg DUff-a!

Pročitajte još

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist