Aktualno

Festanjuli briselske Feste su Ivica Sršen i Božo Butigan

Festanjuli briselske Feste su Ivica Sršen i Božo Butigan

Ivica Sršen i Božo Butigan ovogodišnji su festanjuli Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, a koja se organizira petu godinu zaredom.

Ovogodišnja proslava započet će 28. siječnja čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule i puštanjem golubica kao simbola slobode i mira. Nakon otvaranja Feste održat će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja, u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, održat će se predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu ‘Sv. Vlaho i Dubrovnik’ te otvaranje Dubrovačke vinske setemane uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille. Prezentaciju ‘Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije’ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga održat će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA i sommelier Ivo Ivaniš uz degustaciju zlatnih vina i pobjednika prošlogodišnjeg Festiwinea.

Festu sv. Vlaha u Bruxellesu petu godinu zaredom oragnizira Ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji. Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist