Zanimljivosti

Festa našeg Parca proslavljena i u New Yorku!

Festa našeg Parca proslavljena i u New Yorku!

Dubrovčani i prijatelji Dubrovnika iz New Yorka i okolice opet su se i ove godine okupili u subotu, 30. sijecnja, na proslavi 1044. Feste našega Parca te na sam dan ponovnog otvaranja obnovljene Crkve svetoga Vlaha u Gradu.

Takodjer smo istovremeno proslavili 75. obljetnicu osnutka Kluba Dubrovnik u New Yorku. Svečanu proslavu nam je svojim prisustvom uveličala gospođa Spomenka Cek, Konzul Republike Hrvatske u New Yorku, koja nam je pročitala čestitku Predsjednice Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović – pišu iz dalekog New Yorka, te se posebno zahvaljuju na proslijedi svih čestitaka iz Dubrovnika koje su tiskane u Glasniku Kluba Dubrovnik, ‘Libertas’.

Festanjuli ove godine su bili gospar Nikola Barišić i gospar Ari Benmosche, a Festu i večeru, uz prigodni govor, je blagoslovio don Ante Žderić iz Makarske.

Nakon himni Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, svetoga Vlaha i Libertasa, za bogati zabavni program pobrinuli su se grupa Dalmati i duo ‘dva glasa i dvije gitare’ Vukan i Srđan.

Posebna i specijalna atrakcija ove večeri je bila Tereza Kesovija koja nas je, uz pratnju zagrebačkog gitarista Ante Gela, svih oduševila svojim repertoarom nama svima dobro poznatih svojih pjesama, ističu organizatori.

Ali, to nije sve. Iz Londona je također dosao zapjevati i mladi dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos, čiji su veličanstveni glas mnogi culi uživo prvi put.

U veselom drustvu i u mislima na nas najdrazi Grad i na svih vas tamo, vrijeme do iza ponoca je začas proletilo – zaključuju organizatori, uz obavezno: ‘Živio nam i čuvao nas Sveti Vlaho!’

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist