Grad

Evo kakav plan upravljanja javnim površinama predlažu Srđevci!

Evo kakav plan upravljanja javnim površinama predlažu Srđevci!

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad uputila je Povjerenstvu za upravljanje javnim površinama, kao i ugostiteljima vodičima te građanima uključenima u izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom svoj prijedlog izmjena Plana upravljanja javnim površinama.

Plan je radna verzija, dakle podložan izmjenama i daljnjim poboljšanjima, a objavljen je i na webu SJG http://www.srd-je-grad.hr/plan-jp/ uz mogućnost davanja komentara i prijedloga.

-Prijedlog Plana upravljanja javnim površinama Grada Dubrovnika rezultat je razgovora i konzultacija, platforma na kojoj će se isti nadograđivati i mijenjati kroz prijedloge svih zainteresiranih strana. To nije konačno rješenje već promišljanje koje nastoji izbalansirati zahtjeve sugrađana da nesmetano prolaze ulicama, oslobođa prilaze školama, institucijama, koje sredstva prikupljena najmom javnih površina reinvestira u tu istu infrastrukturu, dugotrajnijim najmom javnih površina i regulacijom cijene najma stvara podlogu za održivu poslovnu atmosferu. To je ravnoteža po mjeri svakodnevnog života njegovih građana i posebnog doživljaja Grada iz perspektive njegovih posjetitelja. Plan upravljanja prijelazna je mjera do donošenja konačnog Plana upravljanja povijesnom jezgrom i treba se prilagoditi budućem UPU-u povijesne jezgre grada Dubrovnika – ističu Srđevci.

Sažetak prijedloga možete vidjeti u nastavku.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović