Vaše vijesti

Europski projekti Oxford i DELF u OŠ Lapad

OŠ Lapad

Tijekom ove školske godine po prvi put u OŠ Lapad provode se projekti Oxford i DELF, cilj kojih je promicanje učenja stranih jezika te stjecanje mogućnosti zaposlenja temeljem certifikata koje učenici dobivaju završetkom projekata.

Projekti su pod pokroviteljstvom Europske unije te se znanja stečena u izobrazbi mogu i praktično primijeniti u zemljama članicama Unije. Da bi se došlo do konačnog certifikata Oxford projekta, najprije treba proći probno testiranje, kojem je pristupio velik broj lapadskih učenika od 1. do 8. razreda.

Oduševljava činjenica da je natpolovična većina učenika-sudionika riješila test 100%, a najniži rezultat jest 75% traženog znanja. Čestitamo učenicima i njihovim profesorima.

DELF projekt istovjetan je Oxford projektu, samo s razlikom što se provodi u području francuskog jezika, koji je u lapadskoj školi izborni predmet.

Učenici lapadske škole sa svojom profesoricom Katom Divizić, već dugi niz godina postižu izvrsne rezultate na različitim razinama pa su tako osvajali prva i u nekoliko navrata druga mjesta na državnoj razini, a ove godine učenica 8.a razreda Nika Morača, osvojila je četvrto mjesto na državnom natjecanju.

Ovi uspjesi poticali su i do sada lapadske učenike na odabir francuskog jezika kao izbornog predmeta, a poticaj su i budućim učenicima za upis drugog stranog jezika kao izbornog. Ako tome pridodamo i uspjehe u području njemačkog jezika, onda s pravom možemo reći da je škola Lapad europska škola. Ovom prigodom naročito čestitamo profesorici Divizić i njezinoj učenici Niki Morača.

OŠ Lapad

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist