Aktualno

‘EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA’ Evo gdje se možete dobrovoljno alkotestirati ovaj vikend!

'EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA' Evo gdje se možete dobrovoljno alkotestirati ovaj vikend!

Europsku noć bez nesreća i ove godine će se tradicionalno obilježiti sa subote na nedjelju odnosno s 21. na 22. listopada prvi put u Dubrovniku i Čakovcu, ali i u brojnim hrvatskom gradovima, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Zadru, Rijeci.

Prvi put ove godine akcija Europska noć bez nesreća održat će se i u Dubrovniku gdje će mladi vozači između 18 i 26 godina moći sudjelovati u dobrovoljnom alkotestiranju ispred noćnog kluba Revelin i caffe bara Street uz podršku volontera SUP-a i sudenata Fakulteta prometnih znanosti te Zagrebačke pivovare i pokazati što znači biti odgovoran vozač.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola. Prošle godine tijekom provođenja ove akcije dobrovoljnom alkotestiranju podvrgnulo se ukupno 679 osoba od kojih je alkohol konzumiralo 477 osoba.

Upravo ovi rezultati pokazuju kako je konzumacija alkohola od strane mladih vozača još uvijek značajno prisutna tijekom noćnih izlazaka što ukazuje na neodgovorno ponašanje i nužnost ove i sličnih preventivno edukativnih aktivnosti.

Pročitajte još

NE DAJTE DA BUDE VAŠA 83 posto građevinskih tvrtki propada

Dulist

POČELA SEZONA KAMPERA Luksuzan, a besplatan smještaj

Dulist

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist