Hrvatska

EUROPSKA KOMISIJA ‘Zeleno svjetlo’ za 95 milijuna eura Zračnoj luci Dubrovnik

EUROPSKA KOMISIJA 'Zeleno svjetlo' za 95 milijuna eura Zračnoj luci Dubrovnik

Europska komisija objavila je kako je iz Kohezijskog fonda Republici Hrvatskoj odobreno 95 milijuna eura za gradnju novog terminala Zračne luke Dubrovnik.

To je očekivana odluka za koju je ugovor potpisan prije tri mjeseca, odnosno ne radi se o novim sredstvima.

Podsjetimo, Ministarstvo prometa, Zračna luka Dubrovnik i Središnja agencija za financiranje i ugovoranje još prije tri mjeseca potpisali su ugovor o drugoj fazi obnove Zračne luke Dubrovnik. Projekt je podnesen Europskoj komisiji, a prema njezinim pravilima, ako nitko unutar Komisije, nijedna Opća uprava, nema primjedbi, projekt se smatra automatski odobrenim.

-To je druga faza velikog strateškog projekta, koji je odobren ovom prešutnom odlukom. Nije riječ o novim sredstvima, nego o onome što smo očekivali nakon potpisivanja ugovora – izjavila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

-EU puno ulaže u bolju povezanost unutar Hrvatske, od Zračne luke Dubrovnik do Pelješkog mosta. Prošle sam godine imala priliku vidjeti radove u zračnoj luci i drago mi je da se fondovima EU-a podupire projekt koji će i Hrvatima i turistima omogućiti ugodnija putovanja i manje čekanja – rekla je povjerenica za regionalnu politiku Corina Cretu.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist