GradPolitika

EKSKLUZIVNO Franković ulazi u Gradsko vijeće, Vićanu nema povratka

EKSKLUZIVNO Franković ulazi u Gradsko vijeće, Vićanu nema povratka

U Gradskom vijeću spremaju se rošade u redovima desne koalicije. Naime, dugoočekivani ulazak relativno freškog šefa HDZ-a Mata Frankovića dogodit će u jednoj od sljedećih sjednica.

Kao trinaesti na kandidacijskoj listi, ali prvi na izbornoj Franković ima opciju ući ili umjesto jednog od HDZ-ovih vijećnika, ili umjesto jednog od HSP AS-ovaca. Najizgledniji kandidat za to upravo je HSP AS-ov Ivan Šimunović, koji je umjesto Ruže Tomašić ušao u Hrvatski Sabor i zbog toga često izostaje sa sjednica GV-a.

– To postoji kao opcija u razgovoru, ali nismo ništa konkretizirali. Postoji ta mogućnost, a ja ću sigurno na nekoj od nadolazećih sjednici, najkasnije do 1. rujna ući u vijeće. Hoće li to biti preko vijećnika HSP AS-a ili našeg vijećnika još ne znam. Vidjet ćemo kako ćemo to složiti, ali do 1. rujna sam u Vijeću – odgovorio je Mato Franković na naš upit kada smo ga nazvali provjeriti koliko istine ima u navodima da je ‘sazrelo vrijeme da uđe u Gradsko vijeće’.

Kako ovo komentira Ivan Šimunović, zašto Mario Obuljen više nije na čelu Mladeži stranke, te kako se na naš upit ponijela Dubravka Šuica pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist