Hrvatska

DUŽNIČKO ROPSTVO Koliko bi vas pristalo na osobni bankrot?

DUŽNIČKO ROPSTVO Koliko bi vas pristalo na osobni bankrot?

Što građani misle o Zakonu o osobnom stečaju, te bi li pristali na osobni stečaj ako bi se tako riješili dugova? Portal MojPosao istražio je odgovore na ova pitanja u anketi provedenoj na više od 400 ispitanika.

Rezultati su pokazali kako bi na ‘osobni bankrot’ pristalo 36% ispitanika, pod uvjetom da im se ostave sredstva za normalan život. Tako jedan ispitanik kaže da ‘očito nije sam u stanju srediti vlastitu situaciju’, a drugi predlaže da ‘za neodgovorno financijsko poslovanje treba uvesti kaznu’.

S druge strane, 32% ispitanika misli da ‘osobni bankrot’ nije dobar instrument te da su ‘pristojni prihodi jedini izlaz iz svake financijske nevolje’, kao i ‘poticanje proizvodnje čime bi se otvorila nova radna mjesta te potaknulo zapošljavanje’.

– Ja osobno vrlo dobro upravljam svojim financijama, ali nisam kriv što sam nezaposlen. Moja situacija nije proizašla iz neznanja već iz nemogućnosti, što je vrlo bitna razlika – kaže jedan od ispitanika.

Gotovo četvrtina ispitanika (23%) smatra da svoje dugove mogu riješiti sami.
– Ljudi ne bankrotiraju jer su glupi, već zato jer novca nema – kaže jedan ispitanik, a drugi ističe da pazi koliko troši da ne upadne u dugove.

Iz ‘dužničkog ropstva’ pod svaku cijenu željelo bi se izvući 9% ispitanika.
– Nama to i treba kad ne znamo upravljati kućnim budžetom – zaključuje jedan od ispitanika.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist