Natrag
19.9.2017 21:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUJMOVIĆ: Gradonačelnika će izabrati građani, a ne Mato i Pero!

29.5.2017 @ 14:18 Dulist Grad

Podijelite:

Kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović u priopćenju za medije komentirao je potpisivanje nedavnog koalicijskog sporazuma o suradnji u Gradskom vijeću. 

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Potpisivanjem takozvanog koalicijskog sporazuma o suradnji u Gradskom vijeću Mato Franković i Pero Vićan zapravo su potpisali odluku o osnivanju trgovačkog društva ‘Franković, Vićan i partneri’. Oni su svojom političkom trgovinom zapravo potpisali raspodjelu fotelja i funkcija. U međuvremenu, potpuno nejasno u kojem svojstvu i funkciji, Mato Franković šeće Gradom i šepiri se hodnicima gradske uprave predstavljajući se kao gradonačelnik Dubrovnika.

Podsjećam mog protukandidata da se izbori za gradonačelnika Dubrovnika održavaju u nedjelju, 4. lipnja, a tada će isključivo građani Dubrovnika izabrati osobu koja će naš Dubrovnik voditi u sljedeće četiri godine. Moj protukandidat očito misli da mu „kupljene“ ruke u Gradskom vijeću garantiraju pobjedu. On zaboravlja da se izbori za gradonačelnika još nisu održali. A samo će budući gradonačelnik biti taj koji će formirati većinu u Gradskom vijeću i dugoročno osigurati političku stabilnost.

Krajnje je uvredljivo za zdravi razum, ali i prema svim građanima našeg Dubrovnika da o stabilnosti govori onaj tko je političkom nasiljem, uzurpacijom ovlasti i rušenjem proračuna dva puta u dvije godine izazvao nestabilnost samo da bi ostvario svoje osobne ambicije. Njemu nije bitan Dubrovnik, njemu su bitni oni, važna mu je uska grupa odabranih prijatelja.

Stoga pozivam Dubrovkinje i Dubrovčane da u nedjelju izađu na izbore i svojom slobodom voljom izaberu onoga tko iza sebe ima vidljive rezultate, onoga za koga smatraju da ih je sposoban predstavljati i raditi u njihovom najboljem interesu i interesu Grada Dubrovnika. Jer to umjesto njih neće napraviti ni Franković ni Vićan potpisivanjem trgovinskih sporazuma. Samo izborom boljeg i sposobnijeg kandidata naši građani neće biti taoci agresivne nekolicine, ni Matove nesposobnosti ni Perove crne knjižice.

PROMO

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana