Sport

DUD BOWL Španja poučio mlade tenisače vrijednostima sporta

DUD BOWL Španja poučio mlade tenisače vrijednostima sporta

Dubrovnik od 26. lipnja do 2. srpnja postaje centar svjetskog tenisa za djecu do 11 godina. Turnir je od 2014. godine okupio sudionike iz 39 zemlja svijeta, a cilj je predstaviti tenis i važnost sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih.

Jučer je održan prvi dan DUD BOWL turnira. Nakon registracije igrača, plivač Mihovil Španja održao je edukacijsko predavanje mališanima iz cijeloga svijeta.

Turnir će službeno započeti svečanim otvorenjem, večeras u 19 sati gdje će biti predstavljene sve zemlje sudionice i njihovi predstavnici.

Mališani iz cijeloga svijeta se svake godine u velikom broju prijavljuju na turnir DUD Bowl. Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije – do 11 i do 13 godina. Tako će djeca do 11 godina imati priliku odmjeriti snage u tenisu od 26. svibnja do 2. srpnja, a nešto stariji kolege do 13 godina imat će prilike sudjelovati na turniru od 21. do 25. srpnja.

Već u prvoj godini održavanja Turnir je privukao djecu iz sedam zemalja svijeta, dok se taj broj u 2015. popeo na 20 zemalja i više od 120 djece.

Turnir se igra po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni sponzorstvom svjetski poznate tvrtke ‘Wilson’ u obliku godišnjeg ugovora za tenisku opremu te besplatnim kampom s Goranom Ivaniševićem.

Dubrovnik DUD Bowl više je od običnog turnira, rast i razvoj djeteta u sportu i obrazovanju na najvišoj razini ciljevi su ovog turnira. Uz tenis, organizirati će se i stručna predavanja za djecu i odrasle, ali i popratne zabavne aktivnosti.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist